Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359895510011

Възглавниците - от камък, дърво и мрамор към мемори пяна

14 фев 23 2 мин. за прочит

Възглавниците - от камък, дърво и мрамор към мемори пяна

Възглавниците като аксесоар за сън имат дълга история, произтичаща още от древна Месопотамия преди близо 9000 години. Тогава те са били правени от камък и без замисъл за комфорта, а по-скоро с цел ограничаване на пълзящи и не особено харесвани малки същества към лицето.

След дълги години еволюция, минавайки през възглавници от дърво, мрамор, керамика, сено, през по-меките материали, които днес познаваме като гъши пух и пера, на пазара вече може да открием с достъпна цена и най-съвременните материали като мемори пяна.

9000 години по-късно, комфортът е на първо място, а индивидуалните нужди на всеки са различни. Имайки предвид, че прекарваме 1/3 от живота си в сън, време е да се замислиш за нова възглавница. А защо да е от мемори пяна чети надолу.



Освен, ако не спиш прав като фламинго, мемори пяната е подходяща за всички, независимо дали спиш настрани, по гръб или корем. Тя идва във всички форми и размери, за да прилегне перфектно към твоите.

Това е и нейното предимство - ще обхване главата и врата ти така, че да се отпуснеш и заспиш бързо, а фиксираната позиция ще неутрализира въртенето по време на сън.

Често възглавниците с мемори пяна са комбинирани и с гел, за да регулират температурата на тялото ти.


Ако си чувал понятието “възглавница при болки в гърба”, или това е последното търсено от теб в Google, в почти 100% от случаите ще откриеш именно възглавници от мемори, защото в действителност той ще отпусне тялото ти най-осезаемо и ще държи правилна позиция на главата, врата и цялото ти тяло, ако и матракът ти е с мемори.

Материалът е особено подходящ, ако имаш алергии или си чувствителен към прах, какъвто често се задържа във възглавниците с пух и пера.

Каква мемори възглавница е подходяща за теб спрямо позицията ти на сън?

Ако спиш настрани, подходящи са анатомичните възглавници с вълнообразна форма: виж  Aloe Anatomic. 

Ако спиш по гръб можеш да избираш от различни твърдости и височини класически възглавници, като нашият фаворит е  Body Contour от Sleepy.

Спането по корем не е най-доброто, което можеш да направиш за гърба си, тъй като той не е изцяло прав, но ако това е най-честата поза, в която се озоваваш потърси ниска възглавница от мемори пяна, която да не извива твърде много врата ти. Може да погледнеш предложението от матраци isleep: 12-сантиметровата възглавница  Cool Comfort с бонус - терморегулиращ текстил.

Знаем, че обичаш съня като нас. Затова направи първата крачка към една по-дълбока и приятна почивка. Разгледай всички възглавници с мемори пяна тук.


Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.