Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359895510011

Как да разбереш, че матракът ти е за смяна?

30 яну 23 2 мин. за прочит

Как да разбереш, че матракът ти е за смяна?

Колко често трябва да сменяш матрака си?

Няма лесен отговор на този въпрос, тъй като до голяма степен зависи какво е качеството на сегашния, на който спиш. Средно, нуждата от нов матрак идва на всеки 10 години, но изключения като  матраците с доживотна гаранция на Magniflex не биха променили усещането за комфорт с годините, а технологиите и материалите са гаранция за покупка за цял живот.


5 причини, заради които да смениш матрака:

  1. Усещаш пружините на матрака си докато лежиш (ако си с пружинен матрак).
  2. Събуждаш се изморен и с болки в тялото.
    Опората, която може да си получавал при покупката на стария си матрак, вече не е оптимална и не отговаря на текущите нужди на тялото ти.
  3. Матракът ти е еднолицев и го ползваш над 10 години.
    Животът на тези матраци е значително по-кратък, тъй като не могат да бъдат обръщани и циркулацията на въздух е ограничена, което води до задържане на влага и микроорганизми.
  4. Събуждаш се нощем, защото ти е твърде топло или студено.
    Не винаги температурата в помещението е основна причина за такива събуждания. Ако текстилът и материалите в матрака не са с терморегулиращи свойства, причината за неспокойния сън може да е именно това.
  5. Ако споделяш леглото си с партньор, той или тя чувства дискомфорт и индивидуалните нужди за комфорт на един от двама ви не са срещнати.
    Когато имате разминаване в желанието си за конкретна твърдост на матрака, подходяща алтернатива са матраците с две ядра в един общ калъф. Завъртайки всяко от тях, едната половина на матрака може да е по-мека, а другата по-твърда. Такъв е  матрак Galaxy от isleep.

Идеалният матрак трябва да осигурява комфорт и поддръжка, балансирани спрямо твоите нужди и навици за сън, които са в основата на това към какъв матрак да се насочиш.


Ако спиш по гръб, тялото ти има нужда от ортопедична опора и  средно-твърд матрак би бил подходящ за тази поза на сън. 


Ако предпочиташ спане настрани, добре е да се насочиш към  среден по твърдост матрак с мемори пяна, за да прилегне към твоите завивики и да минимизира въртенето.


Спането по коремне е препоръчително, тъй като не осигурява правилна позиция на врата и гръбначният стълб остава часове наред твърде извит, но ако не все още не си готов за промяна в позата на сън, съветваме те да се насочиш към  по-твърд матрак.

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.