Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359895510011

Матрак за деца и бебета - как да избереш правилните?

19 дек 22 3 мин. за прочит

Матрак за деца и бебета - как да избереш правилните?

Докато ние прекарваме 1/3 от живота си в сън, в първата година на детето, това е основна дейност, а в последващите сънят е ключов за правилното развитие на ума и тялото. 


Най-голяма част от физическото развитие в първите 2 години се случва по време на сън. Но това не е единственият случващ се процес. Качествената почивка помага за развитието на мозъка, здравата имунна система и метаболизъм, когнитивната функция, памет и учене. Без добър сън, децата са по-раздразнителни, учат по-бавно и се наблюдават предизвикателства в координацията на ръцете и очите и цялостното поведение.


Смело можем да кажем, че матракът е най-важното в детската стая в годините на интензивен растеж. Виж как да избереш правилния за твоето бебе и/или дете.


Матрак за бебето

Най-често, размерите, които ще срещнеш са 60х120 см или 70х140 см. Матраците за бебешка кошара трябва да пасват идеално - да няма отстояния или дупки, да са изцяло твърди, за да поддържат гръбнака прав и да няма риск от блокиране на дихателните пътища, както и да бъдат с текстили от естествени материали и дишащи материи.


Най-търсеният матрак за бебета в onesleep.com  е  Baby Pierre Cardin от италианския лидер Magniflex. Това, което го отличава, освен високия клас материали, е зимната и лятна страна на матрака - памучна за лятото и с вълна за зимата. Ядрото от Elioform пяна е отлична поддръжка за цялото тяло в периода на интензивен растеж, поради високата плътност и твърдост на пяната, което я прави толкова издръжлива.


При покупката на бебешки матрак, не забравяй и водонепромукаем протектор. Заложи на 2 броя, за да може да има резервен в случаите на инциденти. Ако четеш това, докато очакваш своето дете - да, такива ще има, но с предварителна подготовка всичко ще е наред.


Специалистите ортопеди не препоръчват използването на възглавница до третата година на детето, така че единственото нужно за оптимален сън на новородено са матрак, протектор…и чувалче за сън за безопасна среда. Одеалата са противопоказни за най-малките, тъй като новородените нямат реален контрол над движенията на крайниците си и не могат осъзнато да се освободят от одеалото, ако то застане на лицето им.


Матрак за деца:

Изборът за дете е сходен като този за твоя личен матрак, с изключение на твърдостта - докато за себе си може да избереш и мек матрак, малките имат нужда от твърда и стабилна ортопедична опора, затова матраците трябва да са среднотвърди. Това не означава да няма мемори пяна или слой по-мека пяна. Едно от най-важните неща е да се чувстват удобно.


Обърни внимание на материалите - антибактериалните и антиалергични свойства на текстилите са предимство, а дългата гаранция говори за качеството на матрака. Както и при бебешките матраци, и тук не трябва да има отстояния или дупки, в което малкото дете може да прещипе ръка или краче.


Подходящият матрак за тодлъри, деца и тийнейджъри е Silvercare от Magniflex. 

Твърдостта му изцяло отговаря на препоръките за детски матрак, а сребърните нишки в текстила имат точно това антибактериално и антиалергично свойство. Матракът е обогатен със слой мемори пяна от едната страна, която отпуска тялото веднага при лягане и разпределя равномерно тежестта на тялото.


Кога да смениш матрака?

Бебешките матраци с размер 60х120 см са подходящи до първата годинка на детето, но в зависимост от навиците му и начина, по който спи, може да бъдат тесни и още преди навършването на 1. Често срещан вариант е покупката на матрак и кошара с размер 70х140 см, която може да му служи до третата година на детето.


Срещат се преходни размери като 60х160 см, но след навършване на 3-годишна възраст е напълно подходящо да купите единичен матрак в стандартен размер 82х190 см или 90х190 см. Освен, ако детето не използва матрака като батут за скачане (напълно те разбираме, ако ти е познато), може да го използва до тийнейджърските си години, когато най-вероятно ще има нужда от повече ширина. Обикновено около навлизането в пубертета вече е подходящо да се премине на размер 120х190 см, като антибактериалните текстили и по-високата твърдост остават все така важни при избора.


Имаш още въпроси?

Консултантите ни познават до най-малкия детайл всеки от матраците и са на линия, ако имаш нужда от съдействие с избора. На линия сме на телефон +359 895 510 011 и имейл  bg@onesleep.com

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.