Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359895510011

Какви аксесоари за сън са необходими за един матрак?

07 окт 22 2 мин. за прочит

Какви аксесоари за сън са необходими за един матрак?
Понякога и малките детайли като изборът на подходяща подматрачна рамка, могат да подобрят комфорта на матрака ви.
Най-важните аксесоари за сън са възглавници, протектор за матрак и подматрачна рамка.
Вижте как да изберете възглавница тук.

Как да избера протектор за матрак?

Хубавият протектор за матрак е задължителен аксесоар, за да предпазите леглото си от замърсявания, влага и акари. Много производители на матраци поставят в гаранционните си условия задължително използване на протектор, за да бъде валидна гаранцията.
Какво е важно при избора на протектор?
На първо място - текстилът. Важно е той да бъде с антибактериални свойства, за да служи като бариера между матрака и бактериите и акарите.

Непромокаемостта е друг важен фактор. Важно е да знаете, че след конкретен брой изпирания, протекторите могат да загубят част от свойствата си. Затова е важно да ги сменяте през няколко години. Иновация в този сегмент продукти е протектор за матрак Zip Protect от Sleepy, който облича целия матрак и се закопчава с цип.
Не трябва да забравяте и размера. Най-лесно за определяне е дължината и ширината, но за да пасне добре протекторът е важно да съобразите и височината на матрака си. Ако имате матрак с 30 см височина, един протектор с 10 см височина няма да е подходящ.

Как да избера подматрачна рамка?

Всеки двулицев матрак има нужда от подматрачна рамка не само заради връзката с леглото, но и да действа като проводник на въздух, отвеждайки влагата от матрака. По-непознат факт е, че подматрачната рамка също може да регулира комфорта на матрака. Такава функция има металната подматрачна рамка Easy Fix на isleep. Разполага с 8 плъзгача за регулиране на твърдостта в областта на кръста и идва в компактна опаковка. Сглобява се лесно и без инструменти.
В onesleep.com ще откриете метални и дървени подматрачни рамки с различни екстри: сглобяеми, тип ракла, с крака и такива с повдигащ се механизъм.

Видовете подматрачни рамки:
Метални: съчетават дървени ламели (летвите по ширината на рамката) и метална конструкция. Заради стабилната си консрукция ги прави устойчиви във времето и издръжливи на големи натоварвания.
Дървени: и ламелите, и профилът са дървени. Дървената подматрачна рамка е с ниска цена и това я прави предпочитан избор.

Видове рамки според техните екстри:
Сглобяеми: често дори не се налага използване на инструменти. Пренасянето им е лесно, а цената - атрактивна.
Тип ракла: спестява значително място в спалнята, тъй като това са рамките с амортисьорен механизъм, с който може да ги повдигнете и да достъпите мястото за съхранение под матрака.
Подматрачна рамка с крака: може да се използва и като легло. Подходяща е за временно ползване или стаи за гости и вили. Спестява място, но при тях правите и компромис с дизайна на спалното помещение и допълнителното пространство за съхранение под леглата тип ракла.
Повдигаща се подматрачна рамка: все по-чест избор заради опциите, които дават за удобство - може да повдигате зоната на главата или краката.

Ако не сте сигурни кой е продуктът за вашите конкретни нужди, консултантите ни са на линия в чата, по телефон или имейл, за да ви съдействат с избора.

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.